Ce este SEO?

Ce este optimizarea SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este un proces continuu de îmbunătățire a unui site web cu scopul de a atrage trafic organic din motoarele de căutare. Mai mult trafic organic înseamnă mai multe leaduri, mai multe leaduri însemnă mai mulți clienți.

Optimizarea SEO se realizează pe două căi:

1. Optimizarea internă are loc prin îmbunătățirea desriirilor Meta, prin adaugarea cuvintelor cheie în conținutul site-ului, prin folosirea eficientă a tag-urilor H1, H2, H3 …H6, prin micșorarea vitezei de încărcare a site-ului etc

2. Optimizarea externă are loc prin acumularea backlinkurilor externe  prin plasarea articolelor pe site-uri informaționale, site-uri de nișă, în SocialBookmarking etc.

Primele efecte ale optimizării SEO se pot vedea după o perioadă de 4-6 luni, în dependență de concurența care există pe anumite cuvinte cheie după care un site trebuie să apară în topul motoarelor de căutare.

Strategia de optimizare SEO este una simplă și în același timp foarte complexă. Mai întâi e nevoie de rezolvat toate problemele interioare ale site-ului iar după de lucrat cu optimizarea externă. Atunci cînd vorbim de optimizarea internă ne referim la următoarele aspecte:

  1. Analiza și selectarea cuvintelor cheie relevante
  2. Adăugarea cuvintelor cheie în conținutul site-ului
  3. Adăugarea cuvintelor cheie în descrierile Meta ale site-ului
  4. Setarea corectă a tagurilor H1, H2, H3 etc
  5. Eliminarea erorilor la nivel de cod conform W3C
  6. Implementarea corectă a strategiei de legătură a link-urilor interne
  7. Adăugarea XML Sitemap si Robots.txt etc.

Doar după ce vom crea o baza sănătoasă a site-ului roboții motoarelor  de căutare vor putea indexa corect fiecare pagină a unui site și astfel acesta va avea șanse mai mari de a apărea în topul rezultatelor în Google, Yahoo sau Bing.